YHDISTYS

Puheenjohtajan palsta Pyhäselän Metsästäjät ry

Hyvät Pyhäselän metsästäjät ry:n jäsenet,

Kiitän kaikkia luottamuksesta puheenjohtajavalinnastani tähän arvostamaani metsästysseuraan. Oma metsästysseuraharrastukseni painottuu vahvasti metsästyskoirapuolelle ja siellä erityisesti suomenajokoira on lähellä sydäntäni, mutta pyrin olemaan tietysti tasapuolinen kaikelle metsästysseuratoiminnalle. Tässä vaiheessa haluan lausua myös kiitokseni edellisille puheenjohtajille rakentavasta työstä seuramme eteen.

Pyhäselän metsästäjät vietti viime vuonna juhlavuotta, joka näkyi monella tapaa seuramme toiminnassa, järjestettiin juhlakokeita metsästyskoirille, oltiin vahvasti mukana nuorisotoiminnassa ja juhlavuosi huipentui Marraskuussa seuran 60-vuotisjuhliin, joka järjestettiin Pyhäselän koululla. Juhlissa oli arvoisensa tunnelma ja juhlat huipentui tansseihin hyvän orkesterin tahdissa. Seuramme palkittiin juhlavuonna Suomen metsästäjäliiton vuoden metsästysseura-palkinnolla. Tämä palkinto kertoo sitä arvoisa jäsen, että olemme tehneet yhdessä asioita oikein.

Meneillään oleva ampumarataprojekti on todella suuri ja merkittävä asia nyt ja lähivuosina. Rata-alueella on jo talven ja kevään aikana tapahtunut paljon, meluvalleja on rakennettu, aluetta on raivattu ja kesän aikana alueella on käynnissä jatkuva rakentaminen. Näihin talkoisiin toivotan tervetulleiksi kaikki, työt eivät varmasti lopu kesken. Ampumarataprojektiin olemme saanet Leader-rahoitusta, jonka ansiosta pystymme tekemään noin suuren urakan. Hankkeesta tarkemmin tässä lehdessä.

Tämän päivän metsästyksessä puhuttaa edelleen petoasiat ja niissä varsinkin suden lisääntyminen suoraan sanoen aivan hallitsemattomasti. Tämä koskettaa jo meitä kaikkia, ei voi laskea enää metsästyskoiraa vapaaksi aamulla meidänkään alueilla varmana siitä ettei susi tule ja iske koiran kimppuun. Tämä on todella surullista, metsästyskoiraharrastus on meillä Suomessa todella vanha metsästysmuoto ja nyt tämä toiminta on osassa maakuntaa jo täysin mahdotonta.

Miettikääpä esimerkiksi hirvijahtia tulevaisuudessa, mennäänkö takaisin ajoketjumetsästykseen kun koiria ei uskalleta laskea metsään? Liian suuri susien määrä ei ole suden vika vaan susi on poliittinen vallan välikappale, jota tietyt ryhmittymät harrastavat, tästä kärsimme niin me maaseudun asukkaat kuin itse susikin. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan mikä on tulevaisuus, toivottavasti järki voittaa tässä asiassa.

Kenneltoiminnasta lisään, että seuramme pääsi mu- kaan vuodesta 2019 alkaen järjestämään KV ja Nord näyttelyitä Joensuuhun. Tämä on mielestäni merkittävä askel seuramme kenneltoiminnalle. KV ja Nord näyttelyt on massiivisia kenneltapahtumia joiden järjestämisissä mukana olo näkyy myös seuramme talouspuolella positiivisesti, mutta tämäkin toiminta vaatii myös vahvan talkoopanoksen jäseniltämme. Mutta sitähän seuratoiminta osaltaan on, mukavaa yhdessäoloa samanhenkisten harrastajien kanssa yhteisen harrastuksen parissa.

Toivotan teille oikein nautinnollista ja rentouttavaa metsästyskautta hienon harrastuksen parissa.

Jarmo Tanninen