YHDISTYS

Puheenjohtajan palsta Pyhäselän Metsästäjät ry

Hyvät Pyhäselän metsästäjät ry:n jäsenet,

Aamulenkillä ajurini kanssa ihastelin puhtaita keväthankia ja ajattelin kuinka onnekkaita me olemmekaan, ketkä saamme asua täällä puhtaan luonnon keskellä lähellä harrastusalueitamme. Tästä asiasta on tehty myös tutkimuksia, kuinka pieni hetki luonnossa laskee verenpainetta ja parantaa elämän laatua. Tätä asiaa ei tule monesti mietittyä, sitä vain pidetään itsestään selvyytenä. Valitettavasti nykyaikana väestö pakotetaan pikkuhiljaa muuttamaan kasvukeskuksiin, väki vähenee ja maaseutu autioituu. Näin ei ole kuitenkaan käynyt meidän metsästysseurallemme. Päinvastoin seuran kasvutarina on hyvin voimakasta, jäsenistön keski-ikä pysyy nuorehkona ja toiminta on vahvaa kaikilla rintamilla. Kenneltoiminnasta voimme sanoa, että olemme tällä hetkellä yksi Pohjois-Karjalan edelläkävijöistä. Jäsenistöllämme on hyviä metsästyskoiria monessa eri rodussa, järjestämme paljon metsästyskoirakokeita ja näytimme osaamisemme myös suuressa kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Jäsenistömme treenaa aktiivisesti koiriaan ja käyttää niitä myös jalostukseen. Pyhäselän metsästäjät on tunnettu kennelseura lajin harrastajien parissa.

Ampumarata toiminta otti ison askeleen kohti tulevaisuutta kun rata pääsi maakunnan merkittävien ratojen joukkoon. Tämä tarkoittaa sitä, että radan tulevaisuus näyttää hyvältä ja rataa pystytään kehittämään pitkällä tähtäimellä. Näin meidän kaikkien ampumista harrastavien jäsenten ei tarvitse miettiä, että missä pääsee harrastamaan lajia tai kohdistamaan aseensa. Tämä on suuri etuoikeus meille, pidetään omalta osaltamme yhdessä huoli siitä että se on sitä myös tulevaisuudessa. Olemme saaneet ampumarata toimintaan mukaan myös hyviä yhteistyökumppaneita, joiden kanssa on hyvä kehittää yhdessä rata-aluetta. Uusimpana projektina aloitamme tänä kesänä rakentamaan haulikkoammunnan puolelle Compact sporting rataa. Uskon, että tämä rata lisää ampujien määrää radallamme merkittävästi.

Metsästyskausi sujui myös jahtien osalta hyvin, karhuporukka ahkeroi heti jahdin alkupäivinä metsällä ja sai saaliiksi kaksi karhua. Pienpetojahdissa seuran aktiivit näyttivät taas kyntensä ja riistakannat pääsevät lisääntymään näiden henkilöiden ansiosta paljon

Puheenjohtajan palsta 2019, Pyhäselän Metsästäjät

tehokkaammin. Seuramme menestyi näiden henkilöiden ansiosta myös maakunnan pienpetokisassa. Kiitos siitä kuulu teille, pienpetoharrastajat. Hirvijahti sujui myös ripeään tahtiin, kertoen kohtuullisesta hirvikannasta alueellamme. Lehden ilmestyessä tiedetään varmaan jo tulevan kauden kiintiö. Hirvipeijaiset pidettiin syksyllä, jossa tarjoiltiin jälleen maukas hirvipaisti seuran jäsenille sekä tärkeimmille yhteistyökumppaneillemme, maanomistajille. Ilman heitä tämä metsästysharrastus ei onnistuisi.

Pienriistan puolella oli vielä aallonpohja vaihe menossa riistakannoissa, eipä siellä saloilla monesti törmännyt teeriin, eikä jäniksiäkään paljon metsissä liikkunut. Toivotaan, että tämä luminen viime talvi auttoi näitä lajeja paremmin selviämään ja poikastuotto paranisi. Suurpedoista ilvekset näkyivät vahvasti lopputalvesta pihapiireissä, jonne varmaan nälkä nekin oli ajanut. No luonto hoitaa varmasti senkin kannan oikeaan kokoonsa

Toivotan kaikille jäsenille oikein nautinnollista kevättä ja kesää, treenataan ampumataitoa, juoksutetaan koiria ja pidetään samalla oma kunto hyvänä. Käydään talkoilemassa seuran talkoissa ja syksyllä suunnataan uudella innolla jahtimaille.

Jarmo Tanninen