YHDISTYS

Puheenjohtajan palsta Pyhäselän Metsästäjät ry

Hyvät Pyhäselän metsästäjät ry:n jäsenet

Moniko osasi kuvitella millainen vuosi meillä on takanamme? Veikkaan, ettei juuri kukaan. Olemme joutuneet elämään aika rajoitettua elämää koko Maailmassa. Maailma on sulkeutunut matkailulta ja olemme joutuneet muuttamaan toimintatapojamme sen mukaiseksi. Tämä on vaikeuttanut osaltaan myös metsästysseura toimintaa, hirvipeijaisia ja erätulia ei voitu järjestää viime syksynä, vuosikokous jouduttiin pitämän rajoitetuin toimin. Myös seuruemetsästyksessä jouduttiin pitämään kokoontumisrajoitteita, esimerkiksi saaliin käsittelyssä ja taukotulilla ollessa. Mutta positiivisesti ajatellen olemme onnekkaita, että meidän harrastusta pystyy kuitenkin hyvin harrastamaan rajoitteista huolimatta, metsissä on tilaa samoilla, eikä turvarajoista saloilla ole huolta.

Pitkästä aikaa meillä oli kunnollinen talvikausi, pakkasta ja lunta on ollut molempia riittävästi. Tästä tykkää myös meidän leveysasteen riistaeläimet. Riistalle on suojaa ja vastustuskyky nousee, jota myötä taudit riistan keskuudessa vähenevät ja riistakanta pysyy elinvoimaisena. Metsästyskausi alkoi seuruejahtien osalta perinteeksi muodostuneella karhujahdilla, joka olikin erityisen tehokasta jahtia tänä vuonna. Saaliiksi saatiin 4 karhua, joka on meidän alueelta suuri saalismäärä. Karhuja havainnoitiin seuramme alueella jahdin jälkeenkin useita eri yksilöitä, joten karhukantakin on vahva ja kestää nykyisen kannanhoidollisen metsästyksen mainiosti. Jahdissa oli aloituspäivänä myös vesilinnun metsästäjät koirineen.

PJ palsta

Syksyn hirvijahtikin sujui totutun tehokkaasti ja jahti oli ohi jo marraskuun alkupuolella, jäävä kantakin oli laskennan mukaan kohtuullisen kokoinen. Pedoista sudet häiritsivät seuramme alueella useaan otteeseen koirametsästystä. Toivotaan, että suden kannanhoidolliseen metsästykseen päästäisiin jo ensi syksynä ja tätä myötä susiongelmat saataisiin pienenemään.

Kenneltoiminta on ollut seuran jäsenten keskuudessa perinteisesti aktiivista, meillä on perinteisesti hyviä metsästyskoiria useissa eri metsästyskoiraroduissa, voimme rinta rottingilla sanoa, että olemme Pohjois-Karjalan kovimpia kennelseuroja. Koepuolella olemme aktiivisia käyttökokeiden järjestäjiä ajo- ja hirvikoirapuolella. Järjestimme joulukuussa esimerkiksi amerikankettukoirien ketunajon SM-kokeen. Ensi elokuussa meillä on toivottavasti järjestettävänä taas KV- ja kaikkien rotujen koiranäyttely Joensuun raviradalla. Tämä tapahtuma tuo seuralle hyvin toimintarahaa ja on tärkeä tulonlähde seuralle. Toivotankin kaikki aiemmat, sekä uudet koiranäyttelytalkoolaiset tervetulleeksi talkoilemaan 14-15.8 viikonloppuna raviradalle

Ampumaratatoiminta on jatkanut kovaa kasvutoimintaa, radat ovat nyt valmiina ja tarkoitus on aloittaa rata-alueelle saunarakennuksen rakentaminen. Tämä on tarpeellinen investointi ajatellen radan toiminnan kehittymistä. Radalla tullaan tulevaisuudessa järjestämään useita eri kilpailuja vuodessa. Tämän vuoksi siellä tarvitaan myös kunnollisia sosiaalitiloja, jollaisena voimme tulevaa saunarakennusta käyttää. Tavataan ensi kesänä ampumisharjoittelun merkeissä ennen varsinaisen metsästyskauden alkua.

Kaikille jäsenille ja yhteistyökumppaneille mielekästä ja rentouttavaa metsästyskautta.

Jarmo Tanninen