Ampumajaosto - Pyhäselän Metsästäjät ry

Ampumajaosto Pyhäselän Metsästäjät ry

Toimintakertomus 2016

Maaliskuun kokouksessa vahvistettiin ammuttajat ja ammuntapäivät haulikkoradoille, sekä vahvistettiin kilpailukalenteri vuodelle 2016. Ammuntapäivät sekä kilpailukalenteri olivat jakelussa jäsentiedotteen yhteydessä.

Kesän ohjelmaan kuuluivat mm. kiekonammunnat, hirviammunta harjoitukset, hirvikävely/hölkkä, kuin myös hirvi- ja karhu koeammunnat. Kesällä järjestettiin myös kaksipäiväinen compak-sporting tapahtuma. Haulikossa ja pienoishirvessä järjestettiin seuranmestaruuskilpailut, sekä luodikkolajeissa pidettiin myös seuran- ja pitäjänmestaruuskilpailut.

Skeet ja trap -radoilla toiminta aloitettiin toukokuun puolivälin paikkeilla. Skeet ja trap radoilla ammutettiin kolmena kertana viikossa, tiistai ja torstai iltaisin sekä lauantaisin päivällä. Ammuntoja pidettiin lokakuulle asti. Ampujia kävi läpi kauden runsaasti.

Talkootöitä ampumarata-alueella oli tänäkin vuonna paljon, enimmäkseen töitä tehtiin meluhaittojen pienentämiseksi. Loppuvuodesta seura haki Leader-rahoitusta ampumaradan meluvallien ym. rakentamiseen. Iso kiitos kaikille mukana olleille.

Toimintasuunnitelma 2017

Ampumaradalla tullaan tuttuun tapaan järjestämään haulikko ja luodikko ampumaharjoituksia. Hirviammunta harjoitukset, hirvikävelyt, kuin myös hirvi- ja karhukoeammunnat kuuluvat kesän ohjelmaan. Mahdollisesti järjestämme myös compak-sporting tapahtuman, mikäli kiinnostusta ja mahdollisuuksia on.

Kilpailukalenteri päivitetään ja ammutuspäivät sekä ammuttajat valitaan haulikkoradoille maalis-huhtikuun aikana ja tiedot ovat jakelussa viimeistään jäsentiedotteen yhteydessä. Skeet ja trap radoilla toiminta aloitetaan touko-kesäkuun vaihteessa. Tulevanakin kautena on tarkoitus ammuttaa haulikkoradoilla kolme kertaa (ti-to-la) viikossa.

Tulevan vuoden aikana tullaan radoilla järjestämään paljon talkoita. Radan kunnostukseen on saatu Leader-rahoitusta, joten talkootunteja tulee varmasti kertymään paljon. Meluvallien rakennus on aloitettu , ja urakka on edennyt ripeällä vauhdilla, mutta tekemistä riittää vielä tulevillekin vuosille. Suunnitelmissa ovat esim. meluvallien rakentaminen. portin pielessä olevan mökin kunnostus, riistapolun huolto, ja kunnostustyöt sekä luodikkoradan taulukehyksien mahdollinen remontointi. Maa-aineksen ajaminen alueelle valleja varten tulee varmasti haittaamaan radan toimintaa aika-ajoin hieman, mutta koitetaan vaan kestää se. Tiedottaminen tapahtuu sähköpostilla, sekä verkko- sivujen kautta. Töitä varmasti riittää kaikille halukkaille.

Ampumajaosto